Vår nya webb was last modified: dec 14th, 2015 by Johan Aineland

Vår nya webb

30
aug
2014
Johan Aineland blogg

Som jag nämnde för ett tag sedan så borde vi fräscha upp vår egen webb… När vi skapade vår nuvarande webb hade ännu inte responsiv webbdesign slagit igenom på stort och sedan dess har en hel den annat hänt vad gäller webbutveckling också.

Vår nya webb kommer även den att byggas i CMS-systemet WordPress. Vad gäller WordPress vet jag att det finns diskussioner kring huruvida det skulle vara mer eller mindre fusk att använda sig av en sådan plattform. Jag kan dock säga att som utvecklare så finns det väldigt mycket att lära sig inom WordPress när det handlar om att bygga teman, funktioner och plugins. Det handlar precis som med all annan webbutveckling om att det krävs kunskaper i programmering (i detta fall mycket PHP och jQuery) för att kunna utveckla något eget. Visst kan man som jag vet att flera andra företag inom webb gör, att installera ett färdigt tema och eventuellt modifiera det lite. Men vi vill se det som ett bra tillfälle till att visa upp lite av vi kan göra genom att just skapa en egenbyggd webbsajt för vår verksamhet.

Det man får på köpet med WordPress jämfört med att bygga en webbsida från scratch är ju just att man får ett av de vassaste Content Management Systems som finns, som många användare dessutom känner till. Nog om det! 😉

Vi håller nu som sagt på med att utveckla en ny version av vår webb. Det får ta den tid det tar och när tid finns över. Vår förhoppning, som jag hoppas inte är alltför optimistisk, är att ni kommer få se vår nya webb före årsskiftet.