QR-koder i din marknadsföring! was last modified: dec 14th, 2015 by Albin Kiland

QR-koder i din marknadsföring!

10
apr
2012
Albin Kiland blogg

Såhär ser den ut, men vad är det för nått?
Det är en QR-kod. En 2-dimensionell streckkod som först nu börjat synas i Sverige. I Japan har de använts i minst 10 år och nu är det alltså dags att sätta fart på lilla Sverige!

För att läsa av koden behöver man en relativt ny smartphone som har möjlighet att ladda ner och köra appar. Man hämtar hem en QR reader av valfri lukt, gratis eller inte och läser in koden med hjälp av mobilens kamera. Först då dyker den dolda informationen upp så att den nyfikne kan ta del av den. Det kan vara att en webbsida visas, ett mail eller sms skickas eller t.o.m. visa ett VCard på telefonen så att det enkelt går att spara ner dina kontaktuppgifter på mobilen, som vi har på våra nya visitkort som vi kommer att lägga upp här lite senare 🙂

QR-koderna går att använda till väldigt mycket. Framför allt inom marknadsföring.
Tänk dig att du trycker upp en affisch som marknadsför din butik/e-butik på stan med en fin bild, lite text och adressen till din butik. Denna enkla reklamkampanj kan lätt utökas på ett ganska enkelt sätt genom att använda QR-koder. Ett exempel.
Nicke Nyfiken får syn på din affisch och blir lite extra nyfiken och får syn på en QR-kod! Han läser in den med mobilen och kan på så vis enkelt ta del av t.ex. en rabattkod eller mer information om dig som inte fick plats på affischen.

Nu börjar tankarna rulla fram i huvudet på saker man kan använda dessa lite knasiga symboler till, eller hur!?

Du kan ju redan nu läsa in den kod som står här ovan så får du se vad som händer, så kan du och jag prata marknadsföring sen 😉

Ha en fortsatt trevlig torsdag! Nu ska jag jobba vidare på flashanimationerna till SodaStream!